KAPTEN

Lady Elaine

 

En liten båt på stora äventyr

 

Kapten

Meningen och varför

 

 

Kapten som heter Sören Stjärnås och är hovslagare med stora ambitioner och drömmar. Utbildad och tävlad lite var stans i världen för att utvecklats genom åren till en skicklig yrkesman med kvalitéer i världsklass.

Fortsätter att förbättra sig genom denna tur runt jorden som går till många duktiga hovslagare som jag mött på tävlingar i andra länder främst fån hovslagar VM i Calgary där de bästa samlas för att gör upp om titeln, även flera tävlingar i England och Skotland håller yppersta kvalité med många framstående yrkesmän har besökts.

 

Drömmen att segla började redan i barndomen då jag förstod att jorden var till stora delar täckt med vatten som man med hjälp av en segelbåt kunde förflytta sig på utan kostnad tack vare vindens hjälp.

Att båt, mat, segel och utrustning kostar var jag då inte införstådd med.

Kärleken till djur, natur och värme resulterade i drömmar om att en gång bo och segla på de stora vattnen som skulle föra mig till många exotiska platser.

Indien var första målet eftersom det fanns mängder med exotiska djur där som bara väntade på att upptäckas, det var tack vare Djungelboken som detta land hägrade.

När åren gick och kunskapen växte upptäcktes att Afrika låg betydligt närmare och hade även mängder med djur och djungler, så ändrades rutten en smula.

 

Villervalle i Söderhavet gav stort intryck och planer på en världsomsegling började gro och växa sig större och större.

Åren gick och en flotte med segel byggdes och prövades, sedan en eka som riggad med råsegel av lakan som seglades i en liten sjö.

Fast det var en riktig segelbåt med ruff och köl som behövdes för de stora Oceanerna tyckte jag även om det inte är ett måste.

En kudde med segelbåt syddes i syslöjden och två segelbåtar snickrades i träslöjden. Drömmen växte rutten ändrades, båt modell söktes, kunskap införskaffades och världen ändrade sig.

Slutligen efter många år föll valet på en Maxi 95 främst på grund av ståhöjd i ruffen, akterkoj, dess stabilitet, styrka och genomtänkta konstruktion,även storleken och priset var avgörande.

Många är dom som aldrig kommer till skott och ännu fler skapar hinder och ändrar sina förutsättningar så de aldrig kommer i mål innan det är för sent.

 

Man har ett liv många möjligheter och ännu flera val att överväga innan man seglar ut på de stora Oceanerna, fast hur det än blir så behöver man aldrig ångra att man inte provade att följa sina drömmar.

Segla enkelt, segla billigt, segla nu, är visa ord om man vill komma iväg i tid.

Lite Seglingserfarenhet på Skagerack och Kattegat samt många Tjörn runt och kurser senare är det färdigdrömt och framtiden behöver inte vänta utan är redan här och nutid råder efter alla år av drömmar hopp och förtvivlan.

Och nu är det dags!

Att känna fulländad lycka är skönt och få förunnat.

Att känna nuet och låta många års drömmar bli verklighet och styra ens liv och framtid är magiskt.

Att leva med naturen på naturens villkor är meningen med livet.

Här och nu börjar framtiden och friheten på haven och med vinden som vän och följeslagare runt världen.

 

De ni! Kan det bli bättre? Vi får se vad som sker.

 

Hovslagare Sören Stjärnås

 

Copyright © All Rights Reserved: ladyelaine.se